Quickparts, Fynsgade 12 - 14, 6400 Sønderborg - tlf. 70 70 13 70 - mail@quickparts.dk
Log ind

Quickparts.dk er Danmarks Sundeste Arbejdsplads

Danmarks sundeste arbejdsplads 2018

Vi kan slet ikke få armene ned her hos Quickparts, uanset hvor trætte de måtte være. Vi har nemlig modtaget prisen som Danmarks Sundeste Arbejdsplads.

Det hele startede i november sidste år, hvor vi hos Tridan (som Quickparts.dk er en del af) besluttede os for, at vi ønskede en sundere hverdag. Selvom vi løber hurtigt på lageret, er det nemlig langt fra alle i vores koncern, der får bevæget sig nok.

Med en del administrative stillinger på kontoret – og som følge deraf stillesiddende arbejde – oplevede vi at kroppen gjorde ondt efter en lang arbejdsdag. Mange af os fik også lidt ekstra på sidebenene af den ellers dejlige hyggekage. Og på de særligt travle dage, var slikautomaten en dejlig ven, når der skulle tankes op med energi hen på eftermiddagen.

Alle 17 medarbejdere var trætte af det – og vores kroppe lige så energiforladte af samme grund. Derfor iværksatte vi et initiativ, som vi valgte at kalde ”Lettere til mere overskud”. Det var helt frivilligt, om man som medarbejder ønskede at deltage. Vi valgte dog alle sammen, uden tøven, at takke ja. En hverdag med overskud kommer nemlig ikke kun vores arbejdsplads til gode, men også vores familier derhjemme.

Et succesfuldt forløb for alle

Til at kickstarte vores projekt med at blive sundere og få mere overskud, indgik vi et samarbejde med Sønderborg Kommunes Sundhedscenter.

Kommunen har gennem en periode haft et projekt kørende med titlen ”Virksomhed med overskud”. Der er tale om en gratis ordning for private virksomheder, som har gået med ønsket om at blive sundere på den éne eller anden måde – men manglet ekspertise og viden til at komme i gang. Særligt med at indføre de ændringer i hverdagen, der er nødvendige når en livsstilsændring skal have succes.

Sundhedscenteret målte og vejede alle os alle sammen og tilbød rådgivning om god kost, fornuftige motionsmønstre og forklarede os om sammenhængen mellem energiindtag og kalorieforbrug. Samtidig fik vi gode råd til, hvordan vi kunne integrere mere bevægelse som en naturlig del af arbejdsdagen. Den nemmeste motion at få udført er nemlig den, man slet ikke opdager, man udfører.

Hele det indledende forløb mundende ud i nogle helt konkrete mål, som vi i fællesskab ønskede at nå - og det skete så i april. 5 måneder senere havde vi nemlig til sammen tabt 56,5 kilo og reduceret vores taljemål med 58 centimeter.

Men vi er slet ikke færdige med at være sunde hos Tridan. Sundhed er nemlig meget mere end vægttab og udover nye, sundere kostvaner har vi også indført andre tiltag, der bidrager til vores fælles sundhed.

Vores nye hverdag

I dag har vi skiftet chokoladen i kontorskufferne ud med groft knækbrød i det fælles køkkenskab. Slikautomaten er sendt på pension, vi har budt velkommen til en frugtordning og når vi spiser rundstykker om fredagen, er de alle sammen grove.

Vi er også hver især gode til at bakke op om sundere madpakker og de af os, der har muligheden, tager cyklen i stedet for bilen, når vi skal på arbejde.

Frokostpausen bliver også brugt på en lille gåtur for flere medarbejderes vedkommende – og så har vi suppleret det eksisterende kontorinventar med sjippetov, balancebræt og andre træningsredskaber i den ukomplicerede ende af skalaen.

Alt sammen er med til at give bedre humør, et større socialt sammenhold og naturligvis dét, som var hele initiativets hovedformål: En lettere og sundere hverdag med mere mentalt overskud.

Èn pris der blev til to

I det hele taget syntes vi selv, vores projekt var en succes – men holdet bag initiativprisen Danmarks Sundeste Arbejdsplads var så enige, at de først kårede os til regionens sundeste arbejdsplads. Det betød, at vi gik videre til prisen om at være landets sundeste.

Prisen ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018” er opstået gennem et samarbejde mellem Dansk Erhverv, Falck, Dansk Firmaidrætsforbund samt Forsikring & Erhverv. Den første pris blev uddelt i 2017 og det er således 2. år i træk, der kåres en virksomhed. Du kan læse mere om prisen her.

I dag mødte vi så på arbejde til nyheden om, at vi hos Quickparts er blevet kåret som vindere af prisen ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018”.

Vi er glade, stolte og fyldt med motivation til at fortsætte vores nye sunde livsstil. Faktisk har vi allerede sat os nye sundhedsmæssige mål – men vi har dog reserveret plads til den gode middag, som vores direktør har lovet os.

Vi ved nemlig godt, at en sund hverdag handler om balance og derfor har vi stadig plads til restaurantbesøg med andet end salatbar og et stykke kage, når der er fødselsdag på kontoret. Men vi nøjes med et enkelt stykke.